Datum: Sun 19/02/17 | Aanvang: 16:00

This Must Be The Place + The Big Lebowski

Sloth / Acedia

Filmfestival in Antwerpen gecentreerd rond een bepaald hoofdthema en gericht op mensen met smaak. Per avond worden er telkens 2 films vertoond rond een bepaald subthema, van commentaar voorzien door de filosoof Greg Houwer. Deze eerste editie trapt af met ‘de 7 Hoofdzonden’. Voor meer informatie https://parallaxviewsite.wordpress.com.

Reserveren via parallaxsins@gmail.com

Acedia (onverschilligheid, lethargie, gebrek aan levenslust). This must be the place en The big Lebowski zoomen allebei in op het leven van iemand zonder ambitie. Zowel Cheyenne (This must be the place) als ‘the Dude’ (The big Lebowski) staan langs de zijlijn van het leven: ze ondergaan in plaats van zelf te handelen. Toch schuilt er een essentieel verschil tussen hen: waar ‘the Dude’ volkomen in het reine is met zijn luiheid, lijkt dit bij Cheyenne, die eerder het hectische en temperamentvolle bestaan van een rockster leidde, allesbehalve het geval.

‘The Dude’ blijft de hele film lang zijn gezapige en vooral luie zelf — van een innerlijke crisis en loutering is geen sprake. In This must be the place ligt dit heel anders. Als Cheyenne hoort dat zijn vader stervende is, spoedt hij zich naar diens sterfbed om zich na dertig jaar vete met hem te verzoenen. Dit zal voor Cheyenne het begin zijn van een uitweg uit zijn lethargie, die, zo leren we, haar bron vond in de getroubleerde relatie met zijn al even lethargische en geknakte vader.

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share