Datum: Sat 01/04/17 | Aanvang: 20:15

Meindert Talma kiest "Withnail & I"

Meindert Talma (°1968, Surhuisterveen) is een Friese muzikant, acteur, dichter, lied- en boekenschrijver. Hij bracht in 1996 zijn debuutalbum “Hondert Punten” uit, een rauwe, grappige, ontroerende en bovenal oerpersoonlijke cultklassieker van de Nederlandstalige popmuziek.

Naast het verklanken van eigen levenservaringen, ontpopte hij zich de laatste jaren tevens tot een soort muzikale historicus. Iet of wat vergeten helden uit Noord-Nederland krijgen de erkenning die ze verdienen in de vorm van muzikale hommages.

Verwacht in Filmhuis Klappei een “best-of” set met beeld. Solo is Meindert “naar mijn bescheiden mening” op zijn best, zeker in combinatie met het steeds uitstekende beeldmateriaal. Filmhuis Klappei is de perfecte setting voor deze symbiose van beeld en muziek.

Het is jaren geleden dat Meindert Talma nog eens in België, laat staan in Antwerpen optrad. Speciaal voor “De Keuze Van De Muzikant” brengt hij zijn liederen nog eens over de landgrenzen. Niet te missen dus!

Meinderts filmkeuze wordt vanavond “Withnail & I”, de Britse cultklassieker uit 1987 van Bruce Robinson met o.a. Richard E. Grant.

Londen 1969 – 2 ‘in ruste’ (werkloos en terecht) zijnde acteurs, Withnail en Marwood, moe van de afwas, gekke drugs dealers en psychotische Ieren, besluiten om hun Londense flatje achter te laten voor een vakantie op het Engelse platteland, in het buitenhuisje van Withnail’s oom Monty. Maar wanneer ze daar aan komen, regent het onafgebroken, er is niets te eten, en hun overlevingskwaliteiten blijken ietwat onderontwikkeld. Het wordt er niet beter op wanneer oom Monty ook nog eens langskomt en een ongezonde interesse in Marwood blijkt te hebben.


Reserveren kan via filmhuis@telenet.be

 

Regisseur: Bruce Robinson | Duur: 107 min. | Land: UK | Jaar: 1987


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share