Datum: Thu 31/01/19 | Aanvang: 20:15

McQueen

McQueen is de langverwachte en bejubelde documentaire over het ‘fearless, rebellious and extraordinary’ leven en werk van modelegende, provocateur en genie Alexander McQueen. 

‘Lee’ Alexander McQueens verhaal van armoedzaaier tot rijkaard. McQueen was een onopvallende jongen uit de arbeidersklasse van Oost-Londen. Hij besloot te breken met zijn donkere kant en werd een wereldwijd eenmansmodemerk en een van de meest iconische kunstenaars van de eeuw. Hoe heeft deze punker de wereld van de haute couture van Parijs omvergeworpen en het bedwelmende, revolutionaire tijdperk van ‘Cool Britannia’ ingeluid? En waarom heeft hij op het toppunt van zijn carrière en macht op schokkende wijze een einde gemaakt aan dit alles?

De documentaire geeft aan de hand van home videos, audio-fragmenten, interviews met familie en vrienden en behind-the-scenes materiaal een intense en unieke kijk op het leven en de carrière van het radicale genie Alexander McQueen.  En nee, deze docu is écht niet alleen interessant voor fashionista’s.

 

 

Regisseur: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui | Duur: 91 min. | Land: UK | Jaar: 2018


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share