Datum: Wed 14/06/17 | Aanvang: 20:15

Manchester by the Sea

Lee Chandler is een getormenteerde, eenzame klusjesman van een luizig flatgebouw in Boston. Wanneer zijn oudere broer overlijdt aan een hartziekte, keert Lee, tegen zijn zin, terug naar zijn geboortedorp aan de noordoostkust. Het ongemakkelijke weerzien met het stadje en de mensen die hij daar nog kent, wordt alleen maar erger wanneer blijkt dat Lee het hoederecht krijgt over zijn zestienjarige neef Patrick. Via meervoudige flashbacks worden de trauma’s van Lee laag per laag zichtbaar.

Een hedendaagse melodrama en een reflectie over blijvende rouw en de verstikkende verantwoordelijkheid van (substituut)ouderschap.

PRIJZEN

Zowel bij de Oscars en de BAFTA awards mocht Regisseur Kenneth Lonergan met de Prijs voor Beste (Originele) Scenario naar huis en Casey Affleck met de Prijs voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Affleck won bovendien ook een Golden Globe voor zijn acteerprestatie.

PERS

“Casey Affleck imponeert met een vertolking die het moet hebben van understatement en fijn realisme. Sterk drama van Amerikaanse makelij, zonder tranentrekkerij.” (DE STANDAARD)

“Deze film is een mokerslag die je je niet mag ontzeggen… Een film waar je binnen drie weken nog niet van bekomen bent, maar moeilijk in te beelden dat je dit jaar als mens in de bioscoop nog een mooier cadeau krijgt.” (DE MORGEN)

“Het is in de meesterlijke dosering dat Kenneth Lonergan deze uitermate aangrijpende karakterstudie haar unieke glans geeft. De confronterende realiteit waar hij ons in onderdompelt, bedekt hij met sfeer, tedere humor en lagen fragmenten uit het verleden die het heden uitleggen.” (DE MORGEN)

“Ik ben erg geïnteresseerd in mensen die worstelen met problemen die groter zijn dan zijzelf, die hen overstelpen” (KENNETH LONERGAN)

“Het leven betekent nu eenmaal zoveel voor wie het leeft”. “Als je vriendje of echtgenoot je verlaat, of als je sterft aan tuberculose, is dat een tragedie met de proporties van een opera. Tegelijkertijd is het een vrij nauwkeurige weerspiegeling van de menselijke ervaring. Maar ook een beetje onnozel.”  (KENNETH LONERGAN)

“De regisseur  creëert een heel specifieke, fragiele toon voor zijn film. Hij haast zich niet, maar laat het verhaal zich ontvouwen aan een natuurlijk ritme. Dit is een subtiele, genuanceerde film die wat geduld vereist, maar zijn publiek daar ook voor beloont.” (ENOLA.BE)

Een mokerslag die je je niet mag ontzeggen

Regisseur: Kenneth Lonergan | Duur: 137 min. | Land: Verenigde Staten | Jaar: 2016


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share