Datum: Thu 15/02/18 | Aanvang: 20:15

Jane

‘Een fascinerende documentaire die toont hoe de lange benen van een Britse secretaresse een troep wilde chimpansees van de ondergang redden.’ – De Standaard

De 26-jarige Jane Goodall trekt op uitnodiging van de beroemde paleontoloog Louis Leakey naar Tanzania om er chimpansees in het wild te gaan bestuderen. Voor de avontuurlijke, onrustige Jane is het een droom die werkelijkheid wordt. Zonder enige ervaring, kennis of wetenschappelijke opleiding (‘een open geest, een passie voor kennis, geduld en liefde voor dieren’ waren de vereisten) legt ze zich toe op de studie van het gedrag van de primaten. National Geographic stuurt hun beste natuurfilmer op haar af, Hugo van Lawick, om een portret te maken van deze bijzondere vrouw. Hij richt zijn camera evenveel op haar als op de chimpansees.

De film was er bijna niet geweest: 100 uur aan beeldmateriaal lag te vergaan in de archieven van National Geographic tot Brett Morgen (Cobain: Montage of Heck) het in handen kreeg. ‘Jane’ ging in première op het Filmfestival van Toronto en veroverde sindsdien de harten van pers en publiek over de hele wereld.

Regisseur: Brett Morgen | Duur: 90 min. | Land: Verenigde Staten | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share