Datum: Sun 27/12/15 | Aanvang: 19:30

A Hora

De kortfilm“A Hora” is gebaseerd op de merkwaardige tekst van Portugees dichter en schrijver Fernando Pessoa. In zijn verhaal ”A Hora do Diabo” oftwel “Het uur van de Duivel”, staat een dialoog tussen een meisje en de Duivel centraal. Als geen ander zet Pessoa een eigenwijze zelfbeschouwende en ironische Duivel neer waarvan diens magische woorden inwerken als een meditatie over goed en kwaad….

Vertrekkende vanuit deze Duivelse gedachtengang werd een uniek beeldverhaal gecreëerd door Katja Louisa Stonewood en co-regisseur Jan Steenhoudt. Deze originele interpretatie, waarin de Duivelse beïnvloeding van de jonge vrouw in een knappe cinematografische film noir-stijl wordt weergegeven, wordt prachtig gedragen door de rijke vertelstem van Portugees acteur/regisseur en Pessoa-kenner André Gago.

Een gloednieuwe, mooie en originele soundtrack werd verzorgd door The Hamster Axis of The One Click Panther afgewisseld met knisperende elektronica van Koen Rogge.

Bonus!
Voor en na de film zal (in de zaal zelf) een kort maar bezwerend live optreden plaatsvinden door Andrew Claes. (saxophonist bij Hamster Axis en STUFF)
Ook Martinus Wolf, optredend in de film als acteur- muzikant, zal de avond mee opluisteren en ons in het café live laten genieten van zijn sierlijkste melodieën.
Met schrijver en dichter Andy Fierens in de hoofdrol.

Regisseur: Katja Louisa Stonewood | Duur: 22 min. | Land: België | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share