Datum: Sat 18/11/17 | Aanvang: 20:15

I Heard It Through the Grapevine + Q&A

In samenwerking met WoodsDoc vertonen we deze documentaire over James Baldwin, bekend van het grensoverschrijdende I Am Not Your Negro.

In een van de eerste films over James Baldwin, praat de auteur over zijn tijd in het Zuiden gedurende de Civil Rights Movement. Met ijzersterke analyses reflecteert hij over meer dan 20 jaar activisme (het is dan 1982). Selma en Birmingham, Atlanta en naar de stranden van St. Augustine met Chinua Achebe. Terug naar het noorden voor een bezoek aan Newark met Amiri Baraka… Baldwin toont ons de fictie van vooruitgang na de Burgerrechtenbeweging, terwijl hij zich afvraagt wat er met de kinderen is gebeurd en zij die niet zijn gestorven, maar wiens levens “werden gebroken op Freedom Road”.

Regisseur Dick Fontaine zal aanwezig zijn in Filmhuis Klappei tijdens de voorstelling! Je kan hem na de film dus de oren van het lijf vragen over James Baldwin. In de jaren 60 en 70 volgde hij de Civil Rights Movement op de voet. Hij maakte samen met de Black Panther Party ook de film Death of a Revolutionary. We zijn met andere woorden ontzettend vereerd dat we hem mogen verwelkomen!

***Opgelet: deze documentaire is enkel Engels ondertiteld, niet in het Nederlands!

***Opgelet: gezien deze vertoning wordt georganiseerd door een externe organisatie, kan er geen gebruikt worden gemaakt van de tienbeurtenkaart! Reserveren kan via info@woodsdoc.com

Regisseur: Dick Fontaine, Pat Hartley | Duur: 95 min. | Land: Verenigde Staten | Jaar: 1982


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share