Datum: Tue 28/03/17 | Aanvang: 17:00

Filmavond in Klappei

In het kader van de 60e verjaardag van Dhr. Van Looveren, worden op dinsdag 28 maart drie films getoond. Deze vertoningen staan ook open voor het publiek en tickets kosten zoals gewoonlijk €5.

17u15: Cinema Paradiso
Een beroemde regisseur keert voor het eerst sinds 30 jaar terug naar zijn dorpje op Sicilië. Hij denkt terug aan zijn jeugd die hij doorbracht in de Paradiso bioscoop waar de projectionist Alfredo hem de liefde voor de film bijbracht. Hij wordt ook herinnerd aan zijn jeugdliefde Elena, die hij in de steek moest laten toen hij naar Rome vertrok.
Giuseppe Tornatore (It/Fr, 124min.)

19u45: London River
Ousmane, een 60-jaar oude moslim uit Frankrijk, en mevrouw Sommers, een 55-jarige Engelse, die elkaar niet kennen, reizen vanuit hun respectievelijke woonplaatsen naar Londen. Dit naar aanleiding van de op dat moment (2005) net plaatsgevonden bomaanslagen op het openbaar vervoer in die stad. Hun kinderen worden namelijk vermist na deze aanslagen.
Rachid Bouchareb (VK/Fr/Algerije, 87min.)

21u45: Una Giornata Particolare
Mei 1938. Rome loopt uit om een glimp op te vangen van Hitler die een officieel bezoek brengt aan Mussolini. Antonietta blijft noodgedwongen thuis om zich te wijden aan het huishouden. Tegenover haar is nog iemand thuis, Gabriele, een wegens homoseksualiteit ontslagen radiospreker. Wanneer de twee elkaar ontmoeten ontstaat een zekere fascinatie die uitloopt in een groot wederzijds respect.
Ettore Scola (It/Canada, 110min.)

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share