Datum: Tue 18/04/17 | Aanvang: 20:15

El Color Del Camaléon

 

10 jaar na de dood van Chileens dictator Pinochet, brengt Leuvens regisseur Andrés Lubbert het verhaal van één van de vele mensen wiens leven geraakt is door deze woelige periode, zijn eigen vader. Een verhaal dat niet enkel vertelt over en terugkeert naar het verleden, maar dat ook de impact toont die het verleden heeft tot op vandaag. Het verhaal van een vader die op zoek is naar innerlijke rust. Maar ook een verhaal van een zoon, op zoek naar een open en oprechte dialoog met zijn eigen vader en antwoorden op zijn vragen.

ANDRÉS LUBBERT: “Mijn vader Jorge is een 56-jarige, van oorsprong Chileense cameraman, die nu werkt vanuit België̈. Hij was de laatste 25 jaar aanwezig in bijna alle conflictgebieden ter wereld en heeft een sterke reputatie als oorlogscameraman. Als jongeman viel mijn vader echter ten prooi aan een speciale afdeling van de Chileense geheime dienst.”

“Ze gebruikten hem als een experiment; het was een training om alle menselijke gevoelens te elimineren, zijn persoonlijkheid te vernietigen, hem gevoelloos te maken voor de dood en zo een speciaal agent van hem te maken. Maar mijn vader wist op 21-jarige leeftijd de dictatuur te ontvluchten.”

Luister naar het interview met Andrés Lubbert in de Interne Keuken

Bekijk de perskit

Deze film wordt vertoond met Engelstalige onderschriften

 

Regisseur: Andrés Lubbert | Duur: 87 min. | Land: België | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share