Datum: Thu 01/03/18 | Aanvang: 20:15

Donkeyote

De 73-jarige Manolo leidt een eenvoudig bestaan in het zuiden van Spanje. Sinds zijn pensioen wandelt hij samen met beste vrienden, zijn ezel Gorrión en zijn hond Zafrana, door de natuur terwijl hij met de dieren praat, gedichten voordraagt, liedjes zingt en Engels leert via zijn koptelefoon. Maar hij is ook een eigentijdse Don Quichot, een romanticus met grootse dromen. Tegen het advies van zijn dokter in jaagt hij zijn droom na, een trektocht door Amerika samen met Gorrión, zijn Sancho Panza.   Manolo wil de Trail of Tears wil lopen, de route die de Cherokee-indianen aflegden voor hun gedwongen herplaatsing naar Oklahoma. Maar de 73-jarige Andalusiër heeft chronische artritis, spreekt geen Engels en… hoe krijgt hij zijn trouwe ezel Gorríon de VS in?
Zijn ambitie krijgt weinig bijval van anderen. Op het reisbureau nemen ze zijn plannen niet serieus, zijn dochter is vooral bezorgd vanwege zijn slechte gezondheid en ook Gorrión, die niet van water, bruggen en schepen houdt, heeft zo zijn bedenkingen. Manolo is echter vastbesloten zijn droom uit te laten komen.

Deze charmante feelgood documentaire ging in première op het Filmfestival van Rotterdam en is sinds dan bezig met een verovering van filmfestivals over de hele wereld. Zo won de film in juni nog de Prijs voor Beste Documentaire op het Filmfestival van Edinburgh.

Pers:

“Een crowdpleaser van jewelste (..) een heerlijke documentaire die het predicaat ‘geinig’ gemakkelijk overstijgt.” – De Volkskrant

“Een prachtig documentair portret van een excentrieke, romantische 21ste-eeuwse nomade.” – Trouw

Regisseur: Chico Pereira | Duur: 86 min. | Land: Spanje, Denemarken, Verenigd Koninkrijk | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share