Datum: Thu 04/05/17 | Aanvang: 20:15

De keuze van de auteur: Jeroen Olyslaegers kiest...

Voor De Keuze van de Auteur presenteert Jeroen Olyslaegers La Règle du Jeu van Jean Renoir en licht  en passant het verband met zijn roman WIL toe. Niet te missen!

 WIL

 In maart 2009 verscheen de roman “Wij” bij uitgeverij Meulenhoff/Manteau. In 2012 kwam “Winst” uit, een roman die zich afspeelt in het kunstmilieu. Zijn laatste roman “WIL” verscheen in augustus 2016 bij uitgeverij De Bezige Bij en werd sindsdien door vriend en vijand geroemd.

 In HUMO stond het als volgt: “Is lafheid een systeemfout die zich stoemelings in je leven weeft? Of zit dat wrede opportunisme in je ingebakken, als een bacil die zich al bij je geboorte schuilhoudt in je lichaam, en alleen wacht op een alarmkreet om op rooftocht te gaan?”

WIL is een brutale, veelzijdige en ambitieuze roman waarin niemand de dans ontspringt. Het portret van “tweezak” Wilfried Wils, onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, is meedogenloos en confronterend en stelt ons de ultieme vraag: “aan welke kant staat gij?” Een ding is alvast zeker: helden zijn er niet.

La règle du jeu

 Het is dan ook geen verrassing dat Jeroen “La Règle du Jeu” van Jean Renoir kiest. Het is een zedenkomedie over een Franse familie uit de hoogste klasse net voor het begin van de Tweede Wereldoorlog. Thema is de morele hardvochtigheid en hypocrisie aan de vooravond van de vernietiging. De film werd door critici en andere cineasten gaandeweg als een meesterwerk bestempeld.

Jeroen Olyslaegers is romanschrijver, dichter, performer en theaterauteur. Hij studeerde Germaanse filologie in A’pen en werkte nadien in het documentatiecentrum Louis Paul Boon.

 Jeroen leest voor uit WIL: https://soundcloud.com/debezigebij

Jan Decleir speelt een trailer: https://youtu.be/XTrQRtLv7og

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share