Datum: Sun 26/10/14 | Aanvang: Hele dag

Cult 2060

Cult 2060

10u:

HOTDOC: Jupiter’s Dance (+ Afrikaans Filmontbijt)

Kinshasa, een stad met tien miljoen inwoners, is de zwoegende, imploderende hoofdstad van de Democratische Republiek van Congo. Zoals de oudere generatie Congolezen je wel zal vertellen: Kin-la-belle is Kin-la-poubelle geworden op een vijftiental jaar. Toch bevat de stad een opmerkelijke energie, waarvan de voornaamste vorm van expressie muziek is.

Jupiter’s Dance neemt zijn publiek mee op een spannende reis doorheen de ghetto’s van Kinshasa om muzikanten te ontmoeten die maar moeilijk aan de chaos aldaar ontsnappen: rappers, gehandicapte bluesmuzikanten, “griots” (een soort van dichter), straatkinderen, instrumentenbouwers en ndombolo muzikanten. Jupiter, de charismatische leider van Okwess International dient als gids en verteller. Zijn relaas handelt over zijn stad en zijn lange strijd om met zijn muziek zich van het ghetto los te kunnen rukken.

Na de film wordt je verwend met een lekker Afrikaans Filmontbijt
Film + ontbijt: 12€ (graag vooraf reserveren op filmhuis@telenet.be)

2006/73min/Frankrijk

13u:

DE TIJD VAN TOEN: Los Flamencos (+ gratis koffie en gebak)

Los Flamencos is een komedie over de dood. De drie bejaarde broers Pedro, Carlos en Raoul Fleminckx waren altijd de schrik van Turnhout. Hun moeder, die altijd al eens naar Mexico wilde, maar door een bizar ongeluk om het leven was gekomen toen de drie broers nog jong waren, was er niet in geslaagd om haar zoons hun kwajongensstreken af te leren.. De jongens zijn hun moeder na haar dood nooit vergeten, en zouden haar as graag uitstrooien in Mexico. Het is ze echter nooit gelukt om genoeg geld voor de reis bij elkaar te sprokkelen. Nu hun leven bijna ten einde is, willen ze dan ook nog een laatste keer een grote slag slaan. Ze besluiten een bank te overvallen via de aanpalende woning; een begrafenisonderneming.

Hun simpel plannetje verandert al snel in een hectisch avontuur gevuld met achtervolgingen, gijzelnemingen, crematies en defecte pacemakers. Zullen ze vinden waar ze echt naar op zoek zijn? En geraken ze tot in Mexico?

2013/90min/België

15u:

KLAPPEI KIDS: Bambi (+ tombola)

Bambi, het kleine hertje, maakt de eerste jaren kennis met alles wat los en vast zit in het grote woud waarin hij samen met vele andere dieren woont. Hij ontmoet het konijn Stampertje, met wie hij vriendje wordt en met wie hij vele avonturen beleeft, en Bloempje, een stinkdier dat zich zo laat noemen omdat Bambi in zijn kinderjaren slechts enkele woorden kende, waaronder “bloempje”. Nadat het gedeelte in het woud is ontdekt, mag Bambi met zijn moeder naar de grote weide. Als het jonge hertje het vele gras ziet en eropaf wil rennen, houdt zijn moeder hem snel tegen. “De weide is groot en open en er is weinig groen om je achter te verstoppen. Er wordt daarnaast gejaagd, door de mens…” Alles blijkt veilig te zijn en Bambi ontmoet Feline, een jong meisjeshert. Bambi is erg verlegen, terwijl zij juist met hem wil spelen. Als ze uiteindelijk lol met elkaar hebben komt er een groep herten aangerend. Ze stoppen allemaal voor de “Grote Prins”, het oudste en slimste hert van het woud. Maar dan zit het gevaar op de loer: de mens is in het bos!

1942/70min/VS

18u30:

FILMFANS: The Angels’ Share (+ Whisky-proeverij)

Robbie sluipt de kraamkliniek binnen om zijn jonge vriendin Leonie te bezoeken en zijn pasgeboren zoon Luke voor het eerst vast te houden. Overweldigd door het moment zweert hij dat Luke niet hetzelfde tragische leven zal hebben dat hij heeft gehad. Op een haar na moest hij de gevangenis in en nu krijgt hij één laatste kans.Tijdens zijn werkstraf ontmoet hij Rhino, Albert en Mo, die net als hij onmogelijk werk vinden vanwege hun strafblad. Kon Robbie vermoeden dat drank zijn leven voorgoed zou veranderen – geen goedkope tafelwijn, maar de beste malt whisky ter wereld. Zijn nieuwe talent – een fijne smaak en een delicate neus – in combinatie met een portie lef leidt Robbie en zijn vrienden naar de vreemde wereld van frisse lucht en open ruimte, de Schotse Hooglanden, en de grootste gok van hun leven.

Na de film krijg je de kans om enkele whisky’s te proeven.
Film + Whisky proeverij 17€ (graag vooraf reserveren op filmhuis@telenet.be)

2012/101min/VK

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share