Datum: Sun 22/01/17 | Aanvang: 16:00

C'est arrivé pres de chez vous / Perfume

Pride / Superbia

Een culinaire filmreeks voor cinefielen met smaak.georganiseerd door Parallax View.  Per avond worden er telkens 2 films vertoond rond een bepaald subthema, van commentaar voorzien door de filosoof Greg Houwer. Deze eerste editie trapt af met ‘de 7 Hoofdzonden’. Voor meer informatie https://parallaxviewsite.wordpress.com.

Reserveren via parallaxsins@gmail.com

 

Superbia. (IJdelheid.) All the world’s a stage, and all the men and women merely players. Maar in onze ijdelheid dreigen we dat wel eens te vergeten. En als we het niet vergeten, zijn we er op zijn minst van overtuigd dat het stuk staat of valt met onze cruciale bijdrage.

Ook Ben (C’est arrivé près de chez vous), seriemoordenaar, dichter en eigenzinnig sociaal observator, is daarvan overtuigd. Met een documentaireploeg om zich heen voelt Ben zich als een vis in het water. De camera geeft hem de kans om de glansrol die hij voor zichzelf creëerde nog meer te verfijnen en glans te geven. Maar dat is natuurlijk in de veronderstelling dat hij de regie van de documentaire in eigen handen kan houden. C’est arrivé près de chez vous is een genadeloze filering van een dictatoriale persoonlijkheid, een man die zijn hele omgeving onder de duim houdt en slechts gedoogt in zijn schaduw.

Jean-Baptiste Grenouille (Perfume) is allesbehalve een charismatische persoonlijkheid. Toch weet hij via zijn magische parfumeurkunst de wereld in een roes van bewondering en liefde voor zijn persoon te brengen. Maar uiteindelijk stoot hij op dezelfde muur als Ben: erkenning en liefde kunnen niet worden afgedwongen. Onze medemensen zijn geen verlengdes van onszelf.

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share