Datum: Fri 03/11/17 | Aanvang: 20:15

Burning Out

Wegens een uitverkochte zaal tijdens de eerste voorstelling spelen we Burning Out nogmaals! Ideaal voor wie de documentaire de eerste keer gemist heeft!

Twee jaar lang volgde filmmaker Jèrôme le Maire de medewerkers van de afdeling chirurgie in een groot Parijs ziekenhuis. Zware werkdruk, extreme stress, te weinig personeel en kortingen op het budget hebben een funeste uitwerking gehad op de sfeer op de afdeling. Artsen vechten elkaar bijna de OK uit, en ook het verplegend personeel heeft het zwaar te verduren. Iedereen loopt op zijn tandvlees. “We proppen, proppen en proppen”, verzucht een overwerkte arts na een blik op het planningsbord. Ondertussen hamert het management op nog meer efficiëntie en kostenbesparingen. Hoe lang gaat dit nog goed?

Le Maire laat op ontluisterende wijze de naderende burn-out van onze gezondheidszorg zien. Geen deur bleef voor hem gesloten: hij filmde operaties, rond de koffietafel en bij de talloze vergaderingen. Duidelijk partij kiezend voor het personeel, stelt hij de mensen en hun emoties centraal. Soms neemt hij zelf deel aan de gesprekken. Eén arts neemt zes maanden verlof om te voorkomen dat hij echt instort. Als hij fris terugkomt, is le Maire nog altijd aan het filmen. Zou er iets veranderd zijn?

Deze filmvertoning is in samenwerking met Docpoppies

Print

 

Regisseur: JÉRÔME LE MAIRE | Duur: 86 min. | Land: België | Jaar: 2017


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share