Datum: Fri 19/10/18 | Aanvang: 10:00

Breve ma veridica storia della pittura italiana

De afleveringen 1 en 2 worden op 5/10 vertoond, 3 en 4 op 12/10 en 5 op 19/10, met een korte lezing over Renato Guttuso erbij, door Giulio Napoletano.
De vertoningen: het is een documentaire over de geschiedenis van de schilderkunst in Italië, over het essay La Breve ma veridica storia della pittura italiana, geschreven door de criticus Roberto Longhi (Pasolini was ook een van zijn leerlingen geweest). Het essay heeft een enorme invloed in Italië gehad en wordt hier als verfilming voorgesteld, in de stijl van schoollessen van telkens 50’. Op 19/10 is er slechts één aflevering, maar dan wordt er een korte lezing aangeboden in het Italiaans over de schilder Renato Guttuso, door de Italiaanse schilder Giulio Napoletano. Na de vertoningen, wordt er over de inhoud van de afleveringen gediscussieerd met begeleiding van Rossella.
– Toegangsprijs: €5 per vertoning voor leden van La Dante di Anversa en Taste Italy en €8 per persoon voor niet leden.  Wie alle drie vertoningen komt bijwonen, krijgt een bon voor een gratis drankje.

Na en voor de vertoningen, is er de begeleiding van Rossella Pensiero (La Dante di Anversa) en wordt er in het Italiaans over kunst gesproken.

Regisseur: Maria Bosio | Duur: tot: 240 MIN min. | Land: It | Jaar: 2000


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share