Datum: Sun 08/06/14 | Aanvang: 19:00

Ashtoreth kiest Stalker

Live muzikale begeleiding van Stalker door Ashtoreth!

UITZONDERLIJK OP ZONDAG om 19u

ASHTORETH is het project van Peter Verwimp die – op zoek naar sjamanistische perspectieven – zichzelf tot minimale soundscapes drijft, of op meditatieve drones de doom catharsis opzoekt en het publiek op een emotionele zuivering trakteert. Ook noise & experimentele folk passeren de revue, net zoals hij post rock, psychedelia en andere muzikale kunstvormen niet schuwt. Als je een free form lover bent is Peter uw man…

ashtoreth

https://soundcloud.com/ashtoreth

http://ashtorethcult.tumblr.com

http://www.facebook.com/pages/ASHTORETH/201840269882475?fref=ts

​TCH (AKA Timothy C Holehouse) is het alter ego van Tim Holehouse, folk/ blues muzikant; bekend om zijn “leftfield material ranging” van noise collages tot ambient gitaar sound tracks. Midden 2008 Tim Holehouse beslist hij om de twee heel verschillende muziekgenres en zichzelf in twee te splitsen… meer hierover op:

https://www.facebook.com/pages/TCH-Timothy-C-Holehouse/32608458900?fref=ts

 

Peter kiest voor Stalker, een filmisch hoogstandje uit 1979 van Andrej Tarkovski.

Deze film is gebaseerd op het sciencefictionboek Bermtoeristen van Stroegatski . Stalker verwijst hier niet naar het huidige gangbare woord maar naar de ‘padvinder’ en Stalker wijst ons de weg naar onze psyche en onze levensbeschouwelijk vermogen…

De reden waarom ASHTORETH deze film kiest is eerst en vooral voor de esthetiek van de beelden, die werken ook zonder dialoog/soundtrack, cinema als kunstvorm wordt hier zo sterk gemaakt en komt vaak dicht in de buurt van videokunst.

En inhoudelijk omdat deze film als geen ander de manier waarop mensen hoop ervaren uitlicht, vanuit totale wanhoop… een wandaad als u deze zou missen!

6€ inkom

Regisseur: Andrej Tarkovski. | Duur: 155 min. | Land: Russia | Jaar: 1979


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share