Datum: Fri 03/03/17 | Aanvang: 20:15

Annelies Verbeke presenteert Symbol van Hitoshi Matsumoto

De Keuze van de Auteur

Naar analogie met de Keuze van de Muzikant beginnen we vanaf maart met een gelijkaardig maandelijks evenement. Een auteur presenteert een unieke film met tekst en uitleg. Dat kan de band met het eigen werk of de actualiteit zijn of gewoon de verklaring waarom die film zo bijzonder is.

 

Annelies Verbeke moest niet lang nadenken over haar keuzefilm voor Filmhuis Klappei: Symbol van de Japanse acteur-regisseur Hitoshi Matsumoto.

Dit is de meest absurdistische en meest hilarische film die ik ooit zag, op een Japans filmfestival in Gent, zeven jaar geleden. Ik ging met mijn broer, we hadden geen idee wat we te zien zouden krijgen. Even later gleden we bijna van onze stoelen van het lachen. De zaal werd gek van plezier en verbazing. Iemand kon het niet meer aan en liep met de handen tegen de wangen gedrukt naar de uitgang. 

Eigenlijk wil ik niets over de inhoud vertellen. Het beste is om deze film zonder voorkennis te ondergaan. Ga vooraf wel naar het toilet. Hitoshi Matsumoto is beroemd in zijn thuisland, ook populair met zijn televisieprogramma’s. Hij heeft iets van een flauwe plezante anti-held en iets van een verlicht, hoogst eigenzinnig genie. Ik kan wie komt een kijkervaring beloven die je van je leven niet meer vergeet.

Annelies Verbeke leidt de film in en leest na de pauze een kort verhaal uit Halleluja, waarbij ze op zoek gaat naar verwantschap met Matsumoto en de bevrijding van humor en absurdisme.

Voor de gelegenheid is er bovendien een Japans soundscape met saké. Nog beter wordt het niet.

10 euro (film + lezing)         Reserveren via filmhuis@telenet.be of 03/272.51.10.

 

Regisseur: | Duur: min. | Land: | Jaar:


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share