Datum: Thu 01/10/20 | Aanvang: 20:15

Annapolis, Giant City

*Gelieve op voorhand te reserveren via filmhuis@proximus.be! Wegens de coronamaatregelen zijn plaatsen beperkt!

Antwerpen Linkeroever is een wijk aan de andere kant van de rivier. Nauwkeurig omlijnd door snelwegen en rivier is deze plaats sinds jaar en dag hét uitverkoren stukje grond voor projectontwikkelaars, politiekers en architecten. Een leeg blad papier opvullen met lijnen en vlakken, een volledige stad bedenken, bouwen en vullen met mensen: dé ultieme droom. Een Belgisch compromis werd uitgevoerd en maakte van Linkeroever een mix van beton in de hoogte, asfalt in de breedte en een strand met zicht op haven en industrie. Toch is er hoop voor Linkeroever, want een nieuwe generatie architecten heeft zich opnieuw over de wijk gebogen.

In de film krijgt Linkeroever een stem en een karakter. De inwoners wekken haar tot leven met hun fantasie. Vanaf dan is de stadswijk een oude vrouw en vertelt zelf haar verhaal. De fysieke stad symboliseert haar lichaam. De tunnels, haar aderen, de roltrap, haar hart, de mensen het bloed. Ze is de stadswijk. Toch lijkt het alsof zij zich soms ook op andere manieren kenbaar maakt.

Annapolis, Giant City is een caleidoscopisch portret van bewoners en hun stadswijk en analyseert de ontwerpgeschiedenis ervan. Het is een film waarin architectuur en stedenbouw rechtstreeks in verband staan met de mensen die erin wonen.

De film gaat over de onvoorspelbaarheid van het leven en de stad. Over het voortdurend in beweging zijn maar niet steeds weten in welke richting. Over vorm willen geven maar daar niet in slagen. Over de drang naar maakbaarheid.

Regisseur: Maarten Bernaerts | Duur: 71 min. | Land: België | Jaar: 2019


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share