Datum: Sun 13/03/16 | Aanvang: 14:00

The African Queen

Naar het gelijknamige boek van C.S. Forrester. Met deze film sleepte Humphrey Bogart een Oscar voor beste mannelijke bijrol in de wacht – tevens de enige Oscar die hem tijdens zijn carrière te beurt zou vallen.

Afrika 1914. Samuel Sawyer (Robert Morley) – een Engelse predikant – en zijn toegewijde, ongehuwde zuster Rose (Katherine Hepburn) proberen reeds jaren de Afrikaanse bevolking te bekeren. Wanneer de Duitsers binnenvallen wordt Samuel vermoord. Rose heeft geen andere keuze dan met de slordige, kettingrokende en gin drinkende avonturier Charlie Hunt (Humphrey Bogart) het land te ontvluchten in zijn boot “The African Queen”. Gezien hun uiteenlopende karakters kibbelt het stel voortdurend. Dan komt Charlie op het gekke idee om met zelf ineen geknutseld oorlogstuig een Duits oorlogsschip te kelderen, hetgeen natuurlijk niet van een leien dakje loopt. Dit avontuur resulteert echter wel in een romance tussen deze twee zo verschillende karakters.

Ondanks dat de samenwerking tussen de twee zo gevierd is, werd het de eerste en enige film waarin Humphrey Bogart en Katherine Hepburn samen spelen.

Regisseur: John Huston | Duur: 106 min. | Land: VS | Jaar: 1951


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share