Datum: Tue 17/02/15 | Aanvang: 20:15

20,000 Days on Earth

‘20,000 Days on Earth’ is een fictieve documentaire van Iain Forsyth en Jane Pollard over 24 uur uit het leven van muzikant en cultuuricoon Nick Cave. De frontman van Nick Cave & The Bad Seeds is al tientallen jaren een van de meest fascinerende en ongrijpbare figuren in de muziek- en filmwereld.

‘20.000 Days on Earth’ vergroot die mystiek nog eens. Deze urgente mix van feiten, fictie en fantasie is een speelse en originele deconstructie van een typische muziekdocumentaire. Op de twintigduizendste dag van zijn leven duikt Cave in zijn archief, heeft hij een sessie bij zijn psychotherapeut en ontmoet hij oude vrienden zoals de acteur Ray Winstone, popster Kylie Minogue en bandleden Blixa Bargeld en Warren Ellis. De film geeft zo een bijzonder inkijkje in het creatieve proces van een uniek cultureel fenomeen.

 

De makers

De Britse regisseurs Iain Forsyth en Jane Pollard werkten eerder al met Nick Cave. Ze realiseerden onder andere de veertien kortfilms ‘Do you love me’ naar aanleiding van de remastering van alle veertien studioalbums van ‘Nick Cave and The Bad Seeds. Vandaar het vertrouwen dat ze van hem kregen om dit project in hun eigen stijl aan te pakken. ’20,000 Days on Earth’ is hun eerste langspeelfilm die in januari 2014 in première ging op het Sundance Filmfestival. Ze kregen de award voor beste regie en beste montage.
Performance en muziek spelen een belangrijke rol in hun werk. Ze studeerden samen ‘Fine Arts & Art Theory’ en werden bekend door hun bewerkingen van iconische momenten uit de cultuurgeschiedenis. Zo maakten ze in 1998 ‘A Rock ’n Roll Suicide’, een waarheidsgetrouwe bewerking van het laatste optreden van Bowie als Ziggy Stardust.

Regisseur: Iain Forsyth, Jane Pollard | Duur: 97 min. | Land: Verenigd Koninkrijk | Jaar: 2014


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share