Datum: Mon 07/11/16 | Aanvang: 19:30

MOM2*: 10 Billion - What's on your plate? + nabespreking en kennismaking met Antwerpse landbouwinitiatieven

In 2050 zal de wereldbevolking gestegen zijn tot een hallucinante 10 miljard mensen. Hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen gevoed kan worden? Bestsellerauteur en ‘food-fighter’ Valentin Thurn gaat op zoek naar oplossingen voor dit nijpende probleem.

Een groot deel van ons huidige voedsel wordt geproduceerd in grootschalige massaproductie, waardoor de basis van onze voedselbronnen net in gevaar dreigt te komen. Zijn er andere opties, die economisch én ecologisch verantwoord zijn? Valentin Thurn, die met ‘Taste the Waste’ eerder een spraakmakende documentaire over voedselverspilling maakte, reist de wereld rond op zoek naar oplossingen.

Hij bezoekt bio-boeren, maar ook commerciële slachthuizen, speculanten van de grootschalige landbouwindustrie en lokale stadslandbouwprojecten. In India bezoekt hij een zadenbank, waarvan de lokale bevolking beweert dat hun eigen gewassen veel beter bestand zijn tegen de voortdurende overstromingen dan de gemuteerde gewassen van multinationals als Bayer en Monsanto. In Thailand neemt hij een kijkje bij een insectenboerderij en hij steekt zijn licht op bij verschillende privé-initiatieven in Engeland, Duitsland en de VS. Turn raakt overtuigd dat er maar twee mogelijkheden zijn om de problemen van de toekomst het hoofd te bieden: kleinschalige, duurzame landbouw en het eten van lokaal geproduceerd voedsel.

De documentaire is Engels gesproken.

Trailer

Na de documentaire stellen stadsboeren en stadslandbouwinitiatieven zich voor en gaan ze in interactie met het publiek.

mom2_stadslandbouw_logoOrganisatie: Netwerk Stadslandbouw Antwerpen

Graag op voorhand reserveren via stadslandbouwantwerpen@gmail.com (dus niet via de link hieronder).

Deuren: 19u – start programma: 19u30

Inkom: vrije bijdrage

* Dit is de tweede avond in de reeks Maandelijks op Maandag, een reeks van negen maatschappelijk bewogen filmavonden, elke eerste maandag van de maand in Klappei.

Regisseur: Valentin Thurn | Duur: 102 min. | Land: Duitsland | Jaar: 2015


Klik op deze email link voor reservatie

Categorie:

Share