Vanaf 1 september 2020 is Filmhuis Klappei opnieuw ter beschikking voor alle schoolbezoeken. Maak nu je boeking in orde voor volgend schooljaar!   

Beste directeur, leerkracht, 

Het schooljaar 2019 –2020 zit er bijna op.  Een heel bijzonder jaar was het, in meerdere opzichten, dat moeten we u niet vertellen.  Voor ons, als Filmhuis Klappei, betekende het vooral: meer dan 3 maanden het gemis ondergaan van al die blije kleutergezichtjes en tevreden grimassen van alle andere leerlingen die we jaarlijks in groten getale mogen verwelkomen in onze gezellige cinemazaal.   

Om de gezondheid van alle bezoekers te garanderen, werden we (terecht) verplicht om als cinema onze deuren te sluiten vanaf midden maart. Een zware domper was het, maar nu is er hoop.  We krabbelen recht. De maatregelen worden versoepeld en ook wij mogen er terug van dromen om kinderen en leerlingen te ontvangen tijdens de schooldagen.   

Tot eind juni gaat dat nog niet gebeuren, maar vanaf 1 september zet Filmhuis Klappei de deuren terug wagenwijd open voor alle scholen en klasgroepen uit de buurt. 

U moet weten dat dit één van de bestaansredenen van het Filmhuis is: we bezorgen kinderen enerzijds een leerrijke, cultuurverruimende excursie naar de wondere wereld van de film en anderzijds bieden we een ontspannende uitstap aan, om even los te komen van alle inspanningen die achter de schoolbanken geleverd worden. 

Hebt u onze cinema al bezocht met een klasgroep?  Dan weet u hoe het eraan toegaat: wij verzorgen uw bezoek tot in de puntjes. Onthaal van maximum 50 leerlingen, jasje weghangen, pluchen zetel opzoeken, lichten uit en kijken/genieten maar. Wenst u er nog een workshop, voor- of nabespreking (of lunch) aan vast te knopen, dan kan dat geregeld worden.   

De keuze van de film laten we volledig aan u over.  In bijlage vindt u de nieuwe jaarbrochure van J.E.F..  Dit is onze partner nummer 1 wanneer het gaat over jeugdfilm en filmwijsheid overbrengen naar onze kinderen. Uit hun geweldige aanbod kiest u een geschikte vertoning en wij brengen de praktische details voor u in orde. Het aanbod is werkelijk adembenemend. Komt u langs met een groep kleuters, lagereschoolkinderen of leerlingen uit het secundair onderwijs?  De keuze die u zult terugvinden in de brochure is zeer uitgebreid. 

 Vindt u toch niet meteen wat u wenst te vertonen? Geen enkel probleem, wij helpen u graag verder en gaan samen met u op zoek naar een geschikte filmprent.    

Bent u geprikkeld om volgend schooljaar onze kleine buurtcinema een bezoek te brengen?  Stuur dan nu een mail naar filmhuis@proximus.be om verder af te spreken.  

Wij kijken er naar uit jullie te verwelkomen in onze bioscoop. 

Genieten jullie in tussentijd nog uitgebreid van een verdiend einde schooljaarfeest en een nog meer verdiende zomervakantie en hopelijk tot snel!  

Patrick Van Laer & Patrick Aerts 

Schoolwerking Filmhuis Klappei 

 Bereikbaarheid: 

De Klappeistraat bevindt zich tussen de Kerkstraat en Lange Beeldekensstraat in Antwerpen-Noord.  We zijn vlot met de fiets bereikbaar. Indien u gebruik maakt van het openbaar vervoer, raden we u aan om metrostation Elisabeth te gebruiken, alwaar trams 2 – 3 – 5 – 6 langskomen.  In de Kerkstraat stapt u van bus 23 om tot bij ons te komen.   Van beide zijden is het nog 5 minuutjes wandelen tot aan Filmhuis Klappei. 

Kosten: 

Onze cinemazaal beschikt over 50 stoeltjes.  Er wordt een minimumbedrag van €75 voor 25 leerlingen gevraagd.  Per extra leerling betaalt u €3 bij.  Hiervoor krijgt u het onthaal, de filmrechten, gebruik van de filmzaal en de vertoning in het filmhuis.  Leerkrachten of begeleiders kijken gratis mee.   

Wenst u een workshop te koppelen aan de vertoning, kunnen we mee op zoek naar een kwalitatief aanbod bij J.E.F.   

Openingsuren kantoor: 

Ma – vrij: 10u – 17u 

Share